Actualités  >  Beschermende maatregelen voor twee Orpea-vestigingen die sluiten

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Beschermende maatregelen voor twee Orpea-vestigingen die sluiten

BRUSSEL 20/02 Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) legt beschermende maatregelen op voor de twee Orpea-woonzorgcentra die de deuren sluiten. Het gaat om 't Bisschoppenhofje in Deurne en Zennehart in Alsemberg. Voor die twee vestigingen zal Orpea het agentschap op de hoogte moeten houden om toe te laten de verhuis van de bewoners van nabij op te volgen. Orpea laat weten die maatregelen te respecteren. "Wij delen de bezorgdheden, die volledig legitiem zijn", zegt woordvoerster Marijke Verboven.

AZG volgt de sluitingen alvast op de voet, "om te verzekeren dat de zorg- en dienstverlening voor de bewoners gegarandeerd blijft en dat hun rechten en keuzevrijheid bij een verhuis gerespecteerd worden".

Orpea wordt daarom verplicht "tot een rapportering waarin ze onder andere aantonen welke bewoners er op elk moment nog verblijven en naar waar zij verhuizen, hoe de bewoners en hun familie of vertegenwoordigers betrokken zijn bij die keuze en hoe hen de keuzevrijheid gegarandeerd werd", stelt AZG zaterdag in een persbericht. Bewoners die moeten verhuizen, zullen dat ook moeten kunnen doen "aan dezelfde voorwaarden en dagprijs die ze momenteel hebben", aldus nog het agentschap.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: