Actualités  >  COVID-19: Nog vijf bewoners testen positief in WZC Milsenhof in Mechelen

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


COVID-19: Nog vijf bewoners testen positief in WZC Milsenhof in Mechelen

MECHELEN 28/08 - Bij een derde globale testing in woonzorgcentrum Milsenhof in Mechelen zijn nog eens vijf bewoners en twee personeelsleden positief gebleken op COVID-19. Dat brengt het totaal op 63 bewoners en 19 personeelsleden. Alle besmettingen zijn asymptomatisch, enkel de zes bewoners die omwille van corona in het ziekenhuis werden opgenomen vertonen lichte ziekteverschijnselen.

Woensdag werden 71 mensen een derde keer getest: 40 bewoners en 31 personeelsleden. Vijf bewoners bleken positief net als twee personeelsleden, van wie er een op dat moment niet aan het werk was. "Het lijkt erop dat we een kentering doormaken en de grote piek voorbij is", zegt directeur Danny Coremans. "Alle mensen die positief bleken, vertonen geen symptomen. We zouden hun besmetting dus nooit gemerkt hebben zonder die tests. Ik ben echter voorstander van veel testen, het geeft ons de kans in te grijpen vóór mensen echt heel ziek worden. Bovendien hebben we zo zekerheid over de situatie."

57 bewoners verblijven nu op een aparte cohorte-afdeling binnen het woonzorgcentrum. Ze vertonen geen symptomen en worden ook niet behandeld. "Zij worden van zeer nabij opgevolgd, maar medicatie is op dit moment niet aan de orde", zegt Coremans. Zes mensen werden opgenomen in het ziekenhuis met milde symptomen. Niemand van hen heeft beademing nodig. De positief geteste personeelsleden werken allemaal op de cohorte-afdeling en kunnen dus gewoon aan de slag blijven.

"Het gaat de goede kant uit, maar we blijven regelmatig testen en de situatie opvolgen", zegt Coremans. "Volgende week gaan we enkele van de bewoners die bij de eerste testing positief bleken, weer verhuizen naar hun eigen kamer. De incubatietijd is tegen dan voorbij, ze kunnen dus in principe niemand anders meer besmetten."

Coremans is blij dat het wzc extra hulp krijgt van een Support Manager en een kwaliteitscoördinator maar ook door de hulp van medewerkers Thuiszorg en Thuisverpleging van OTV Home Care. "De inzet van onze medewerkers en het extra personeel wordt echt enorm geapprecieerd, wij zijn heel dankbaar dat we op hen kunnen rekenen", besluit hij.

COR 332 • Belga

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: