Actualités  >  De vierde golf en haar collateral damage

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


De vierde golf en haar collateral damage

Opinion

BRUSSEL 11/11 - De vierde, weliswaar mildere golf van het coronavirus is aan de gang. Tegelijkertijd wordt door diverse experts gewaarschuwd voor een behoorlijk streng griepseizoen. Deze twee elementen zouden weleens een explosieve cocktail kunnen betekenen voor de intensieve zorgen. Waar de vorige golven uitsluitend covidgerelateerd waren, zal er nu hoogstwaarschijnlijk een combinatie van covid en influenza ons gezondheidszorgsysteem op de proef stellen.

Dit stond in de sterren geschreven. Het terugschroeven van de mondmaskerplicht heeft daar zeker een rol in gespeeld. Ook de lagere werkzaamheidsgraad van het Johnson & Johnson-vaccin is waarschijnlijk een factor. Het reizen binnen Europa is al een tijdje op een hoger niveau getild, dus dat zal ook zeker meespelen. Komt daar ook nog bij dat we vorige winter quasi niet zijn blootgesteld geweest aan influenza, wegens de, terecht strenge maatregelen die toen golden.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

MediQuality offre à ses membres la possibilité de s'exprimer concernant des sujets médicaux et/ou d'actualité. Ces opinions reflètent l'avis personnel de leur(s) auteur(s) et n'engagent qu'eux.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: