Actualités  >  De eed van Hippocrates op de helling?

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


De eed van Hippocrates op de helling?

Opinion

BRUSSEL 16/11 - Wie zich niet laat vaccineren in Singapore, komt niet meer in aanmerking voor een gratis medische zorg bij een eventuele besmetting. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. Of het effectief zo'n vaart zal lopen, valt nog af te wachten. Maar het is alleszins een statement dat kan tellen. Het roept ook vragen op wat we gaan doen met onze zogenaamde Eed van Hippocrates, als de regering van Singapore van plan is haar wil echt door te drukken. Want in dat geval schept dit een precedent zonder weerga.

Berlijn kondigt aan iedereen die niet gevaccineerd is, de toegang tot cafés en restaurants te weigeren. Zelfs een negatieve PCR-test volstaat niet meer. Ook Oostenrijk heeft reeds soortgelijke beslissingen genomen. En er zullen er ongetwijfeld nog volgen. De trend lijkt niet meer te stoppen.

Langzaamaan begint het net zich te sluiten. De tolerantie tegenover wie zich niet laat vaccineren, brokkelt af, nu blijkt dat de intensieve zorgen voor de vierde maal bevolkt worden door een groot aantal covidpatiënten, en dan in veel gevallen nog verhoudingsgewijs veel niet-gevaccineerden.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

MediQuality offre à ses membres la possibilité de s'exprimer concernant des sujets médicaux et/ou d'actualité. Ces opinions reflètent l'avis personnel de leur(s) auteur(s) et n'engagent qu'eux.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: