Actualités  >  Geweld tegen zorgverleners in testcentra en wachtposten neemt toe: dit zijn de laatste cijfers

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Geweld tegen zorgverleners in testcentra en wachtposten neemt toe: dit zijn de laatste cijfers

BRUSSEL 06/12 - Zeventig procent van het zorgpersoneel in de testcentra ervaart meer agressie en ook de wachtposten worden hiermee steeds meer geconfronteerd. De ‘Veiligheidsprijs’ van de Patrik Roelandt Anti-agressiegroep en Domus Medica gaat dit jaar dan ook naar deze groep. Minister Frank Vandenbroucke reikte deze prijs zondag uit tijdens de jaarlijkse (online) bijeenkomst van de huisartsenkringen.

Zes jaar geleden, op 1 december 2015, werd huisarts Patrik Roelandt om het leven gebracht  door een patiënt tijdens een huisbezoek. Ter nagedachtenis werd de Patrik Roelandt Anti Agressiegroep opgericht, die jaarlijks een Veiligheidsprijs uitreikt voor initiatieven om de  veiligheid voor zorgverleners te verhogen.  

Geweld tegen zorgverleners blijft echter toenemen. Zeker in deze coronacrisis worden  patiënten vaak ongeduldig en uiten ze hun frustratie tegenover zorgpersoneel en  medewerkers, zo ook in de testcentra en wachtposten. De Patrik Roelandt Anti Agressiegroep besliste daarom de Veiligheidsprijs dit jaar aan deze groep uit te reiken. Het  zorgpersoneel van de testcentra en wachtposten kan hiermee een online training volgen rond omgaan met agressie. De prijs wil hen ook een hart onder de riem steken en hen  bedanken voor hun immense geduld en inzet tijdens deze coronacrisis.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: