Actualités  >  Covid-19 - Vooral huisartsen ervaren de gevolgen van de omikronvariant

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19 - Vooral huisartsen ervaren de gevolgen van de omikronvariant

Opinion

BRUSSEL 21/12 - In alle voorgaande coronagolven werd vooral gefocust op de bezettingsgraad op intensieve. Dat was de ultieme bottle neck. Als het daar overstroomt, is dit een teken dat ons gezondheidssysteem oververzadigd is, dat noodmaatregelen, vaak op de grens van wat wettelijk en ethisch verantwoord is, zich opdringen.

Ook de media en de experts hamerden voortdurend op dit gegeven. De ziekenhuizen moesten gespaard worden, quasi alle aandacht ging naar hen. Deels terecht, maar ook voor een stuk onterecht.

Want terwijl de pandemie welig tierde, deed zich in de eerste lijn een andere crisis voor : de huisartsen verdronken in het werk voor de pandemie, waardoor al de reguliere zorg uitgesteld werd. De crisis leidde tot een uitvergroting van het reeds bestaande huisartsentekort. Een probleem dat beleidsmakers en opleidingsverantwoordelijken reeds decennia zagen aankomen. Jammer genoeg is er met die voorspellingen toen weinig tot niks gedaan. Met liet maar betijen. 

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

MediQuality offre à ses membres la possibilité de s'exprimer concernant des sujets médicaux et/ou d'actualité. Ces opinions reflètent l'avis personnel de leur(s) auteur(s) et n'engagent qu'eux.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: