Actualités  >  Onderwijs: tijd om de quarantaineteugels te vieren?

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Onderwijs: tijd om de quarantaineteugels te vieren?

Opinion

BRUSSEL 20/01 - De laatste weken doemen tal van vragen op als het over corona gaat. Welke zin heeft het nog kinderen in quarantaine te zetten, goed wetende dat de meesten onder hen niet zwaar ziek worden? Laat het virus toch gewoon circuleren, in plaats van telkens opnieuw klassen, tot zelfs volledige scholen toe, te sluiten gedurende een bepaalde periode.

Of het virus zal evolueren tot een soort van griepaal beeld, dat elk jaar opduikt onder een andere variant, is op dit ogenblik nog koffiedik kijken. We hebben al een ganse reeks varianten de revue zien passeren. En er zullen er zeker nog volgen. Maar of dat zal leiden tot een jaarlijks weerkerend fenomeen zoals influenza, dat weet men nog niet.

Komt er een vierde prik? Sommige hoogrisicopatiënten hebben die al gekregen. Maar of dit veralgemeend zal worden naar de ganse populatie, is nog niet zeker. Het zou verstandig zijn om eerst de jongere populatie te vaccineren, vooraleer reeds te denken aan een volgende prik.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

MediQuality offre à ses membres la possibilité de s'exprimer concernant des sujets médicaux et/ou d'actualité. Ces opinions reflètent l'avis personnel de leur(s) auteur(s) et n'engagent qu'eux.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: