Actualités  >  COVID-19: "Vlaams-Brabant bereidt lokale contacttracing voor, voor als het nodig is" (gouverneur)

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


COVID-19: "Vlaams-Brabant bereidt lokale contacttracing voor, voor als het nodig is" (gouverneur)

LEUVEN 23/07 - "Op provinciaal niveau bereiden we momenteel in overleg met de eerstelijnszones een eigen contacttracing voor waarbij samengewerkt wordt met lokale huisartsen. We zullen deze pas activeren als het aantal besmettingen in de provincie dit vereist. Momenteel is dat nog niet het geval", zegt Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte, die hierover woensdag vergaderde met het provinciaal coördinatiecomité.

Het aantal nieuwe besmettingen in Vlaams-Brabant is volgens De Witte momenteel immers nog niet van die aard om een dergelijk initiatief te activeren.

"Een eigen contactopsporing zal op dit moment immers weinig tot niets bijbrengen aan hetgeen er nu reeds op Vlaams niveau gebeurt door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Omdat het echter de verwachting is dat het aantal besmettingen zal toenemen, zijn we er ons wel al op aan het voorbereiden", aldus de gouverneur.

Een van de eerstelijnszones die zich hierop voorbereidt is die van Zuid-Oost Hageland (ELZOH) bestaande uit negen Hagelandse gemeenten. Op een vergadering woensdag is afgesproken dat elke gemeente een contactpersoon aanstelt aan wie de lokale huisartsen informatie meedelen over besmette patiënten. Het is deze persoon, die in contact staat met de burgemeester en de noodplanambtenaar, die eenmaal het initiatief geactiveerd wordt, bij de besmette patiënt zal informeren naar zijn contacten. 

SAD/ • Belga

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: