Actualités  >  COVID-19: Meer ziekenhuisbedden voor COVID-patiënten zal effect hebben op andere zorgen

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


COVID-19: Meer ziekenhuisbedden voor COVID-patiënten zal effect hebben op andere zorgen

BRUSSEL 12/10 - De opschaling van de ziekenhuizen woensdag naar Fase 1A, waarbij ze op hun dienst intensieve zorgen een kwart van de bedden voorbehouden voor COVID-patiënten, zal een effect hebben op de andere zorgen. Dat bevestigt Margot Cloet, topvrouw van Zorgnet-Icuro.

Cloet maakt zich sterk dat alle ziekenhuizen tegen woensdag klaar zullen zijn voor de nieuwe fase. De bedoeling van de opschaling is om ziekenhuizen ook toe te laten COVID-patiënten beter te spreiden.

"De nieuwe fase zal een effect hebben op de andere zorgen. Maar waar we midden maart nog alle niet-dringende zorgen moesten stopzetten, zullen we vandaag nog steeds zo veel mogelijk niet-dringende zorgen blijven verlenen", aldus Cloet.

Het zou de bedoeling zijn om consultaties en dagziekenhuis alvast maximaal te vrijwaren. De ziekenhuizen gaan nu bekijken hoe ze hun infrastructuur en personeel zo optimaal mogelijk kunnen inzetten.

Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, benadrukte eerder maandag dat de ziekenhuizen beter voorbereid zijn dan in maart, maar dat het hoe dan ook een moeilijke periode wordt.

"We hebben uiteraard lessen getrokken uit de eerste piek en slaan nu veel vroeger alarm", aldus Meyfroidt. "Maar het staat vast dat we voor een zeer zware herfst staan." 

 

NAJ/TVP/ • Belga

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: