Actualités  >  Covid-19 - Nabestaande wil onafhankelijk onderzoek stroomuitval ziekenhuis Maastricht

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19 - Nabestaande wil onafhankelijk onderzoek stroomuitval ziekenhuis Maastricht

MAASTRICHT 02/05 - In Nederland wil de nabestaande van een coronapatiënt die overleed na een stroomuitval in een ziekenhuis in Maastricht een onafhankelijk onderzoek. Kizzy Magdelijns wil een onafhankelijk onderzoek naar het overlijden van twee patiënten van de longafdeling van ziekenhuis MUMC+ in Maastricht na het uitvallen van de stroom.

 Een van hen was haar 67-jarige oom die volgens haar zaterdagmiddag overleed als gevolg van zuurstoftekort gedurende vele uren. Daarbij zou geen alarm zijn geslagen. Op die afdeling viel de stroom in de nacht van donderdag op vrijdag uit, en om 1.30 uur ontdekte de verpleging dat een andere patiënt, van 76 jaar, overleden was door zuurstofgebrek.

Pas om 6.30 uur ontdekte de verpleging van de longafdeling volgens haar dat haar oom ademnood had, bij een saturatie (zuurstofgehalte in het bloed) van 20 procent. Hij heeft daarna twee dagen voor zijn leven gevochten, om uiteindelijk zaterdag te overlijden, aldus Magdelijns. Zij beschuldigt het ziekenhuis van grove nalatigheid.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: