Actualités  >  Zorgkoepels tevreden over beslissing derde prik rusthuisbewoners

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Zorgkoepels tevreden over beslissing derde prik rusthuisbewoners

BRUSSEL 22/09 - Sectororganisatie Zorgnet-Icuro en de federatie van private zorgondernemers Vlozo zijn tevreden dat de ministers van Volksgezondheid groen licht geven voor een derde vaccinatie voor bewoners van woonzorgcentra.

De zorgkoepels wijzen er wel op dat de derde prik alleen niet zal volstaan om rusthuisbewoners volledig te beschermen tegen een nieuwe uitbraak. Volgens Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder bij Zorgnet-Icuro, komt de beslissing net op tijd. "We zien nu besmettingen bij ouderen die dubbel gevaccineerd zijn.

Dat kan komen omdat de vaccinatie niet is aangeslagen, of omdat de immuniteit ondertussen weer gezakt is. Een derde prik kan daarbij helpen. In ieder geval werkt het vaccin: we zien veel minder uitbraken in woonzorgcentra." Cloet pleit ervoor om op termijn te kijken naar alle oudere mensen voor een derde prik. "Op dit moment worden vooral jongere mensen met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Op het moment dat we opnieuw meer 75-plussers binnenkrijgen, moeten we ingrijpen." Ook het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk Vlozo, dat private zorgondernemers vertegenwoordigt, is blij met de beslissing. "Nu is het moment om onze kwetsbare bewoners te beschermen.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: