Actualités  >  Covid-19 - Artsen (BVAS) starten online protestactie

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19 - Artsen (BVAS) starten online protestactie

BRUSSEL 28/12 De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) start een online protestactie om inspraak te eisen in het Covid-beleid van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Op de website www.geenstem.be kunnen artsen een selfie -inclusief mondmasker met #geenstem op geschreven- plaatsen en een boodschap achterlaten. "De artsen voelen zich echt in de steek gelaten", zegt BVAS-woordvoerder Peter Backx. Hij hekelt het feit dat de (huis)artsen al sinds het begin van de pandemie niet gehoord worden door minister Vandenbroucke.

Er is volgens de artsenorganisatie geen structureel overleg, laat staan over de maatregelen die genomen werden in het kader van de pandemie. "Van testbeleid over contactracing tot de hele organisatie van de vaccinatiecampagne: alles werd boven de hoofden van de artsen beslist", klinkt het. Tijdens de jongste vierde golf kloegen met name de huisartsen dat ze overstelpt werden met administratieve taken omdat onder meer de contacttracing niet werkte zoals het hoorde.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: