Actualités  >  Covid-19 - Minder dan 500 patiënten op intensive care, maar besmettingen stijgen opnieuw fors

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19 - Minder dan 500 patiënten op intensive care, maar besmettingen stijgen opnieuw fors

BRUSSEL 06/01 - De recente coronacijfers van Sciensano schetsen donderdag een tweeledig beeld. Het aantal besmettingen stijgt, door de omikronvariant, pijlsnel en ook het aantal ziekenhuisopnames is in stijgende lijn. Anderzijds is het aantal patiënten op intensive care voor het eerst sinds midden november nog eens onder de 500 gezakt en zijn er ook minder coronaoverlijdens.

Tussen 27 december en 2 januari werden dagelijks gemiddeld 11.778 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 82 procent in vergelijking met een week eerder. De gedetailleerde cijfers in het rapport geven bovendien aan dat het weekgemiddelde zijn piek nog lang niet heeft bereikt.

De nog niet geconsolideerde cijfers voor maandag 3 januari wijzen zelfs op een absoluut record van 27.199 bevestigde besmettingen. De stijging van het aantal coronagevallen doet zich in heel België voor. In de provincie Luik is de toename het sterkst: het aantal besmettingen is er op een week tijd meer dan verdubbeld (+107 procent). Ook het Brussels gewest (+98 procent), Vlaams-Brabant (+97 procent) en Waals-Brabant (+95 procent) hebben het besmettingscijfer nagenoeg zien verdubbelen.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: