Actualités  >  Covid-19 - 177.000 Brusselaars dreigen hun CST-ticket te verliezen op 1 maart

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19 - 177.000 Brusselaars dreigen hun CST-ticket te verliezen op 1 maart

BRUSSEL 08/02 - In het Brussels gewest dreigen 177.000 mensen hun CST-ticket vanaf 1 maart te verliezen, omdat ze nog geen boosterprik zijn gaan halen. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie heeft een communicatiecampagne opgestart om de Brusselaars te motiveren voor de derde prik.

In alle Brusselse vaccinatiecentra, op het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek na, is het mogelijk om zonder afspraak je eerste, tweede of derde dosis van het coronavaccin te laten zetten. Die maatregel werd eerder al genomen om de Brusselse achterstand op vlak van de boosterprik op te halen.

In Brussel heeft tot nu toe slechts 55 procent van de volwassenen die al dubbel gevaccineerd is ook de boosterprik laten zetten. Bij de 65-plussers ligt dat cijfer op 80 procent. "Zelfs als je al een omikronbesmetting hebt gehad, blijft de boosterprik belangrijk. De natuurlijke immuniteit is er, maar de boosterprik beschermt nog beter tegen nieuwe varianten", benadrukt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Inscrivez-vous gratuitement

Afin d'accéder à l'info médicale nationale et internationale sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: