Dossiers  >   × Enquête burn-out et conditions de vie  >  Burn-out vermindert promotiekansen met een derde (studie)

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Burn-out vermindert promotiekansen met een derde (studie)

BRUSSEL 15/02 - Mensen met een burn-out die terug aan de slag gaan bij hun oude werkgever maken een derde minder kans om promotie te krijgen. Dat blijkt maandag uit een studie van de faculteiten economie en psychologie van de UGent waar ook Het Nieuwsblad over bericht. "Dat is natuurlijk problematisch, aangezien velen na hun burn-out opnieuw aan de slag gaan bij hun 'oude' werkgever", zegt arbeidseconoom Stijn Baert die mee het onderzoek verrichtte.

In het kader van het interdisciplinaire centrum [email protected] dat deze week van start gaat, onderzochten arbeidseconoom Stijn Baert, professor human resources management Eva Derous en doctoraal onderzoekers Philippe Sterkens en Claudia Rooman voor het eerst de impact van een burn-out nadat de getroffen werknemers opnieuw aan de slag gaan bij hun oude werkgever.

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat burn-outpatiënten minder kans maken op een toekomstige aanwerving, nu blijkt dat die personen ook bij hun huidige werkgever vaker over het hoofd worden gezien bij promotie.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: