Dossiers  >   Gestion hospitalière  >  Covid-19: Meer coronapatiënten belanden in Nederlandse ziekenhuizen

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19: Meer coronapatiënten belanden in Nederlandse ziekenhuizen

DEN HAAG 14/07 - In Nederland stijgt het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis belandt, verder. In de afgelopen 24 uur zijn 21 mensen opgenomen op een intensive care (ic) of verpleegafdeling. Dat is het hoogste aantal sinds 26 juni, bijna drie weken geleden. Precies een week geleden, op 7 juli, namen ziekenhuizen acht nieuwe patiënten op.

In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 212 mensen vanwege COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er acht meer dan dinsdag, maar eentje minder dan maandag. Van de opgenomen patiënten liggen 138 op een verpleegafdeling. Dat zijn er 9 meer dan dinsdag en 36 meer dan vorige week woensdag.
 
Op de ic's blijft het voorlopig rustig. Daar vertoeven nu 74 coronapatiënten, het laagste aantal sinds 19 september. Vergeleken met dinsdag is er één ic-bed vrijgekomen.
 
Omdat het aantal positieve tests de laatste tijd explosief stijgt, verwacht het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dat het de komende tijd drukker wordt op de ic's en verpleegafdelingen.
 

CP Belga

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: