Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19: 'Nederlandse regering negeerde adviezen over heropening nachtleven'

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19: 'Nederlandse regering negeerde adviezen over heropening nachtleven'

DEN HAAG 19/07 -De Nederlandse regering heeft op 26 juni toestemming gegeven voor de heropening van nachtclubs, zonder een advies hierover van de Fieldlab-experimenten af te wachten.

Verschillende adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) en Fieldlab over hoe evenementen weer veilig kunnen plaatsvinden, zijn daarnaast genegeerd. Dat meldt de krant NRC op basis van parlementaire stukken en gesprekken met betrokkenen. De heropening van het nachtleven liep de afgelopen weken uit op een grote besmettingsgolf, waarvoor het kabinet excuses aanbood.

Fieldlab, een samenwerking van evenementensector, overheid en wetenschap, onderzocht de afgelopen maanden hoe evenementen als theatervoorstellingen en festivals weer veilig konden plaatsvinden. In mei presenteerde het aanbevelingen, die door OMT en kabinet werden besproken en goedgekeurd. Pas daarna, op 29 mei, vond nóg een Fieldlab plaats, in de Amsterdamse club Shelter, om de setting van een clubavond te onderzoeken. Die resultaten waren nog niet bekend toen het kabinet half juni besloot dat nachtclubs weer open mochten.

 

BTL/ALG/THD • Belga

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: