Dossiers  >   Gestion hospitalière  >  Zorgpersoneelfonds krijgt groen licht in Kamercommissie Gezondheid: 402 miljoen euro per jaar

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Zorgpersoneelfonds krijgt groen licht in Kamercommissie Gezondheid: 402 miljoen euro per jaar

BRUSSEL 04/05 - De Kamercommissie Gezondheid heeft dinsdagmiddag unaniem het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel dat het zorgpersoneelfonds van 402 miljoen euro per jaar verankert. Het fonds moet vooral zorgen voor meer handen aan het bed.

Het zorgpersoneelfonds bedraagt 402 miljoen euro per jaar en dateert al van oktober 2019, lang voor de coronapandemie dus. Het ging toen om een initiatief van PVDA dat gestemd raakte toen de regering in lopende zaken zat, als een amendement op de voorlopige twaalfden.

Intussen zijn de penibele werkomstandigheden in de zorgsector door corona alleen maar meer onder de aandacht gekomen. De meerderheidspartijen gingen daarom in een werkgroep op zoek naar een akkoord over de bestendiging van het fonds, en de verdeling van de middelen. Die werkzaamheden vloeiden voort uit een wetsvoorstel van de meerderheid, dat dinsdagmiddag unaniem werd goedgekeurd in de bevoegde Kamercommissie.

Vous désirez lire la suite de cet article ?

Inscrivez-vous gratuitement pour accéder à tous les contenus de Mediquality sur tous vos écrans.

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: