Dossiers  >   Gestion hospitalière  >  Covid-19: "Niet super ongerust, maar ziekenhuizen zullen patiënten blijven ontvangen" (Meyfroidt)

Cette page contient un article indisponible dans votre langue


Covid-19: "Niet super ongerust, maar ziekenhuizen zullen patiënten blijven ontvangen" (Meyfroidt)

LEUVEN 19/07 - Intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) is "niet super ongerust" na afloop van het Overlegcomité maandag, maar zegt dat de ziekenhuizen coronapatiënten zullen blijven ontvangen. "Als er al een stijging van ziekenhuisopnames komt, zal die waarschijnlijk eerst in Brussel te zien zijn."

Op dit moment (maandag) worden elf COVID-patiënten in het UZ Leuven verzorgd. Drie van hen krijgen intensieve zorg en worden invasief beademd. "De patiënten die we momenteel ontvangen, zijn vooral mensen met een onderliggende aandoening. Maar er is zeker geen grote toevloed op te merken sinds er meer versoepeld is."

Omdat de vaccinatiegraad het laagst is in Brussel, gelooft Meyfroidt dat het aantal ziekenhuisopnames ook daar het eerst opnieuw kan stijgen. "Maar het wordt afwachten hoe de zomer zich zal voortzetten. Het is op dit moment erg moeilijk te zeggen hoe de trend eruit zal zien."

Het zal wel complex worden om massa-evenementen te organiseren, zegt Meyfroidt in een reactie op de beslissingen rond het Covid Safe Ticket. "In Nederland hebben we gezien dat er toch nog besmettingen kunnen plaatsvinden, ook al zijn de bezoekers gevaccineerd of hebben ze een negatieve test afgelegd. Maar het is erg moeilijk te voorspellen wat een impact dat zal hebben op de ziekenhuizen hier."

 

BIN/ALG/COR909/TVP • Belga

Pour des raisons de sécurité, votre navigateur n'est pas compatible avec notre site

Nous vous conseillons l'utilisation d'un des navigateurs suivants: