Congres  >   ASCO 2021  >  Recidief van of refractaire B-ALL en folliculair lymfoom: Schitterende resultaten met CAR-T-cellen (ASCO 2021)

Recidief van of refractaire B-ALL en folliculair lymfoom: Schitterende resultaten met CAR-T-cellen (ASCO 2021)

28/06 - CAR-T-cellen blijven de successen aan elkaar rijgen. Bij een recidief van of refractaire acute lymfatische B-celleukemie en folliculair lymfoom bedraagt het responspercentage respectievelijk 71% en 86% zonder al te veel problemen wat het veiligheidsprofiel betreft. Een samenvatting van de studies ZUMA-3 bij B-ALL en ELARA bij folliculair lymfoom.

CAR-T-cellen (CAR = chimere antigeenreceptor) zijn een nieuwe vorm van immunotherapie gebaseerd op een genetische wijziging van T-lymfocyten van een patiënt zodat die een chimeer eiwit tot expressie gaan brengen dat specifiek is voor de ziekte, waardoor ze de kankercellen herkennen en kunnen vernietigen. Een indicatie is acute lymfatische B-celleukemie (B-ALL). Bij 40-50% van de patiënten treedt een recidief op na een eerste behandelingslijn en is de prognose slecht (totale overleving < 8 maanden). Een andere indicatie is het folliculair lymfoom, dat vaak recidiveert, zelfs met chemotherapie en een CD20-antagonist. In die 2 indicaties zijn CAR-T-cellen zowat de laatste redplank.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: