Congres  >   ECCO 2021  >  Chronische inflammatoire darmaandoeningen : strategische alliantie tussen mens en artificiële intelligentie? (ECCO 2021)

Chronische inflammatoire darmaandoeningen : strategische alliantie tussen mens en artificiële intelligentie? (ECCO 2021)

15/07 - “We beschikken al meer dan 30 jaar over endoscopische scores voor chronische inflammatoire darmaandoeningen, maar ons menselijk kunnen stoot nu tegen een plafond.” Voorspellen die scores de evolutie van de ziekte? Moeten we ook niet gaan denken aan artificiële intelligentie? Welke rol kan deep learning spelen? Dr. Peter Bossuyt (Imelda, Bonheiden) heeft een overzicht gegeven op het ECCO van 2021.

Endoscopische scores zijn erg belangrijke evaluatiecriteria in klinische studies over chronische inflammatoire darmaandoeningen. De richtlijnen stellen dat endoscopische heling van het slijmvlies een van de belangrijkste doelstellingen is bij de behandeling. Endoscopische scores vertonen echter toch wat zwaktes. Ze worden in de klinische praktijk niet gebruikt bij de ziekte van Crohn, het resultaat durft weleens te verschillen van arts tot arts en er is geen duidelijke definitie van endoscopische respons en endoscopische remissie. Ook is hun voorspellende waarde niet bekend.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: