Congres  >   VASO 2021  >  Minister Vandenbroucke: “Eigenlijk is het merkwaardig hoe goed ons gezondheidssysteem standhoudt”

Minister Vandenbroucke: “Eigenlijk is het merkwaardig hoe goed ons gezondheidssysteem standhoudt”

BRUSSEL 29/09 - "Straks heb ik interministerieel overleg rond de derde coronaprik. Om 11u stipt moet ik opnieuw in m’n auto zitten." Ondanks zijn strakke tijdsschema, sprak federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke met plezier een zaal vol toekomstige specialisten toe. Dat deed hij afgelopen zaterdag (25/9) tijdens een netwerkevent Physicians, Living Tomorrow, georganiseerd door MediQuality en de Vlaamse Vereniging voor arts-specialisten in opleiding (VASO).

"Ik nam deze uitnodiging graag aan. Tijdens de coronacrisis hebben jullie in zeer moeilijke omstandigheden een enorme inzet en flexibiliteit getoond", begon Vandenbroucke. Vervolgens stak hij een gloedvol betoog af over het belang van solidariteit en wetenschap. "Om het coronavirus te bestrijden, moesten we het beste wat mensen in zich hebben, aanspreken. Enerzijds onze bekwaamheid om inzichten te ontwikkelen op basis van feiten en kritische analyses. Wetenschap, dus. Anderzijds onze bekwaamheid om samen in actie te komen, om solidariteit te organiseren."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: