Congres  >   EASD 2021  >  Belangrijkste doelstelling bij type 2-diabetes: vermagering? (EASD 2021)

Belangrijkste doelstelling bij type 2-diabetes: vermagering? (EASD 2021)

15/10 - Een vermagering met minstens 15 % van het lichaamsgewicht zou de belangrijkste therapeutische doelstelling moeten zijn bij veel patiënten met type 2-diabetes, volgens een internationale groep van diabetologen.

Dat voorstel wordt momenteel officieel enkel bijgetreden door de auteurs van het artikel, dat in The Lancet is gepubliceerd, maar hun aanbeveling om te streven naar een sterkere vermagering bij de behandeling van tal van patiënten met type 2-diabetes heeft snel de steun gekregen van de directie van meerdere organisaties voor diabetes, met echter enkele reserves.

"Onze belangrijkste boodschap is dat de behandeling van obesitas de toekomst van de behandeling van type 2-diabetes zou moeten worden", aldus Ildiko Lingvay, hoogleraar endocrinologie aan de University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas en hoofdauteur van de nieuwe review en het voorstel op het jaarlijkse congres van de EASD. "Slechts een vrij laag percentage van de artsen die patiënten met type 2-diabetes behandelen, interesseren zich voor obesitas en weten hoe ze obesitas moeten behandelen. Daar moet verandering in komen. Alle artsen die met diabetespatiënten werken, moeten weten hoe we obesitasmoeten behandelen."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: