Congres  >   ECTRIMS 2021  >  De nieuwe richtlijnen voor MS raden aan een agressievere behandeling te starten in een vroeger stadium (ECTRIMS 2021)

De nieuwe richtlijnen voor MS raden aan een agressievere behandeling te starten in een vroeger stadium (ECTRIMS 2021)

15/11 - Op het ECTRIMS 2021 zijn de nieuwe Europese richtlijnen gepresenteerd voor de behandeling van patiënten met multipele sclerose (MS), vrucht van een samenwerking tussen het ECTRIMS en de EAN. Progressieve MS, zwangerschap …. zijn er nieuwigheden?

De richtlijnen werden als volgt geüpdatet:

·      Bij patiënten met een klinisch geïsoleerd syndroom dat sterk doet denken aan MS, en MRI-afwijkingen die wijzen op MS, maar niet voldoen aan de criteria van MS, moet een behandeling met interferon of glatirameracetaat worden gestart.

·      Bij patiënten met een relapsing remitting multipele sclerose kunnen tal van geneesmiddelen worden voorgeschreven: interferon, glatirameracetaat, teriflunomide, dimethylfumaraat, cladribine, fingolimod, ozanimod, ponesimod, natalizumab, alemtuzumab, ocrelizumab, rituximab en ofatumumab. De keuze hangt af van de invaliditeit, de ernst van de ziekte/klinische of radiologische activiteit, de kenmerken van de patiënt, de met de ziekte samenhangende morbiditeit, het veiligheidsprofiel van het geneesmiddel, de gezinsplanning en de voorkeur van de patiënt.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: