Congres  >   ECTRIMS 2021  >  DAYBREAK: veiligheid en werkzaamheid van ozanimod op lange termijn bij relapsing remitting multipele sclerose (ECTRIMS 2021)

DAYBREAK: veiligheid en werkzaamheid van ozanimod op lange termijn bij relapsing remitting multipele sclerose (ECTRIMS 2021)

15/11 - DAYBREAK is een multicentrische, open fase 3-extensiestudie, die de veiligheid en de werkzaamheid van ozanimod evalueert bij patiënten met een relapsing remitting multipele sclerose (RRMS). Ozanimod is een peroraal geneesmiddel dat de sfingosine-1-fosfaatreceptoren moduleert en zich specifiek bindt aan subtype 1 en 5. Op het ECTRIMS 2021 werden de resultaten van een tussentijdse analyse gepresenteerd.

De DAYBREAK OLE-studie wordt uitgevoerd bij patiënten met een RRMS die hebben deelgenomen aan een fase I-, fase II- of fase III-studie met ozanimod en die verder worden behandeld met ozanimod 0,92mg/d. De patiënten waren 18-55 jaar bij inclusie in die studies, hadden bij MRI typische hersenletsels en hadden een EDSS-score (Expanded Disability Status Scale) van 0 tot 5 in de fase II- en fase III-studies en van 0 tot 6 in de fase I-studie. Die studie loopt nog.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: