Congres  >   VASO 2021  >  "Wat is er nodig voor een goede opleiding als specialist?" (Videos en presentatie)

"Wat is er nodig voor een goede opleiding als specialist?" (Videos en presentatie)

2/12 - Voor assistenten-in-opleiding zijn zowel een goede stagemeester als een bijhorende begeleiding heel belangrijk, dit alles in een ziekenhuis dat de capaciteiten heeft om klinische ervaring op te doen. Maar er moet ook aandacht gaan naar een betere theoretische omkadering van de manama-opleiding.

 

Ontdek de mening van Dr Jonas Brouwers

ASO's hebben in de eerste plaats een optimale op- en begeleiding nodig, aldus VASO-voorzitter Dr. Jonas Brouwers. Goede arbeidsomstandigheden en een omkadering voor het mentale welzijn zijn belangrijk tijdens het lange opleidingstraject

 

Ontdek de mening van de ASO'ers

Ook voor Dr. Joke Kuik zijn een goede stagemeester en een dito stage-omgeving heel belangrijk. Ziekenhuizen moeten de capaciteit hebben om assistenten op te leiden zodat ze de nodige ervaring kunnen opdoen. Volgens Dr. Tomas-Marijn Croonenborghs zijn een goede begeleiding en supervisie door de stagemeester twee aspecten die een assistent-in-opleiding nodig heeft. Dr. Alicja Zarowska maakt het onderscheid tussen enerzijds de theoretische manama-opleiding en de praktische klinische ervaring die meestal goed verloopt. Maar ze mist nog de theoretische omkadering van de manama-opleiding.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: