Congres  >   VASO 2021  >  Workshop: “Verzekeringsgeneeskunde en medische expertise is een fulltimebezigheid” (video & presentatie)

Workshop: “Verzekeringsgeneeskunde en medische expertise is een fulltimebezigheid” (video & presentatie)

23/12 - Dr. Koen Brouwers is voorzitter van Benevermedex, de Belgische Nederlandstalige Vereniging van Verzekerings- raadsgeneesheren en Medische Experten. Hij gaf de aanwezige assistenten-in-opleiding tekst en uitleg over de verzekeringsgeneeskunde, die toch wel - in zijn ogen - intussen een fulltime-specialisme is. Binnen deze tak van geneeskunde gaat een groot deel van het werk naar arbeidsongevallen, de tijdelijke en permanente arbeidsongeschiktheid, het wettelijk toezicht daarop en de behandelingen. Hij bespreekt eveneens de minnelijke medische expertise, die veel minder omslachtig is dan een gerechtelijke procedure indien beide partijen niet overeenkomen. De polis gewaarborgd inkomen is absoluut aan te raden voor zelfstandigen, zeker als het eenverdiener is.

Maar bedrijven bieden die ook meer en meer aan de bedienden, als extralegaal voordeel bovenop de ziektekasvergoeding en hiermee het volledige loon compenseert. Verzekeringsartsen komen hiermee dus ook veel mee in aanraking, zeker als het over depressie en burn-outs gaat. 

Bekijk de video en de presentatie van deze workshop:

 

 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: