Congres  >   ECCMID 2022  >  Snelle dekolonisatietherapie gericht tegen St. aureus en MRSA heilzaam bij dringende heupchirurgie

Snelle dekolonisatietherapie gericht tegen St. aureus en MRSA heilzaam bij dringende heupchirurgie

LISSABON, Portugal - Een combinatie van screening op Staphylococcus aureus, dekolonisatie en profylactische toediening van teicoplanine bij patiënten met een meticillineresistente St. aureus (MRSA) verlaagde het aantal infecties van de gewrichtsprothese bij oudere patiënten die werden geopereerd wegens een femurfractuur.

De bevindingen werden in postervorm gepresenteerd op het 32e European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases (ECCMID) 2022, één van de weinige die werden geselecteerd als topposter.

"Met onze interventie verminderden alle infecties van de gewrichtsprothese, niet alleen infecties door Staphylococcus aureus, maar ook MRSA-infecties", zei dr. Natividad Benito, specialist infectieziekten in het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau in Barcelona, Spanje, in een interview met Medscape Medical News. "We zijn zeer blij met die resultaten omdat een infectie van een gewrichtsprothese een zeer gecompliceerde situatie is voor de patiënt én de chirurg. Het is trouwens een vrij gemakkelijke interventie, en mettertijd zal ook de PCR-technologie [polymerase chain reaction] goedkoper worden. We zien nu nog maar zelden infecties van de gewrichtsprothese in ons ziekenhuis."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: