Congres  >   EADV 2022  >  Gerichte anti-IgE-therapie veilig en effectief bij chronische urticaria

Gerichte anti-IgE-therapie veilig en effectief bij chronische urticaria

MILAAN - Twee grote fase 3-studies met ligelizumab, een geneesmiddel dat behoort tot een nieuwe generatie anti-IgE-monoklonaal antilichaam, versterkt de therapeutische waarde van de inhibitie van de activiteit van IgE bij patiënten met chronische spontane urticaria (CSU).

Beide geëvalueerde doses ligelizumab haalden het primaire eindpunt van superioriteit ten opzichte van placebo voor een complete respons na 16 weken therapie, meldde Dr. Marcus Maurer. Hij is directeur van het Urticaria Center for Reference and Excellence van het Charité-ziekenhuis in Berlijn.

De gegevens van de twee identiek PEARL 1 en PEARL 2, opgezette studies werden voorgesteld op het jaarlijkse congres van de European Academy of Dermatology and Venereology. De twee experimentele ligelizumab-armen (72 mg of 120 mg, om de vier weken subcutaan toegediend) en de actieve vergelijkende arm van omalizumab (300 mg, om de vier weken, subcutane toegediend) toonden een gelijkaardige effectiviteit, die alle drie sterk superieur waren aan placebo.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: