Congres  >   EADV 2022  >  Data toont aan dat apremilast ernstige psoriasis bij sommige kinderen verlicht

Data toont aan dat apremilast ernstige psoriasis bij sommige kinderen verlicht

Volgens de resultaten van een fase III-studie lijkt het erop dat apremilast (Otezla), een oraal geneesmiddel voor de behandeling van psoriasis bij volwassenen, de ernst van psoriasis kan verminderen bij sommige kinderen met een matige tot ernstige vorm van psoriasis die niet onder controle is door topische therapieën.

Dr. Anna Belloni Fortina is onderzoeker van de studie en ze sprak op het recente 31ste congres van de European Academy of Dermatology and Venereology (EADV): "Jammer genoeg zijn er beperkte behandelingsopties voor pediatrische patiënten met een matige tot ernstige vorm van psoriasis die niet reageren op of geen topische behandelingen kunnen krijgen."

"Uit deze gerandomiseerde placebogecontroleerde klinische studie blijkt dat oraal apremilast effectief was en goed verdragen werd", voegt Dr. Fortina er nog aan toe. "Ik benadruk oraal want voor kinderen is een orale toediening beter dan een injecteerbare behandeling". Dr. Fortina is verbonden aan het universitaire Azienda-ziekenhuis in het Italiaanse Padua.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: