Congres  >   CROI 2023  >  Meningokokkenvaccin nuttig bij preventie van seksueel overdraagbare infecties

Meningokokkenvaccin nuttig bij preventie van seksueel overdraagbare infecties

De laatste studie die heeft aangetoond dat doxy-PEP (postexpositieprofylaxe met doxycycline) doeltreffend is bij de preventie van seksueel overdraagbare infecties bij mannen die seks hebben met mannen, heeft ook een verrassend resultaat opgeleverd: de incidentie van gonorroe was lager bij de mannen die een vaccin tegen type B-meningokokken hadden gekregen.

"Bij mannen die seks hadden met mannen en een PrEP gebruikte ter preventie van hiv-infectie, verlaagde doxy-PEP de incidentie van Chlamydia-infectie, syfilis en ook van gonorroe significant", zei de eerste auteur dr. Jean-Michel Molina, PhD, bij de presentatie van zijn bevindingen op de Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections (CROI) 2023.

Bovendien verlaagden twee doses van het meningokokken B-vaccin de incidentie van een eerste episode van gonorroe bij grosso modo 50% van de mannen die seks hadden met mannen", zei Molina, hoogleraar infectieziekten aan de Universiteit van Parijs en hoofd van de afdeling infectieziekten aan het Hôpital Saint-Louis en het Hôpital Lariboisière in Parijs, Frankrijk.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: