MediQuality

"Interfederaal alcoholplan gaat niet ver genoeg" (Maron en Trachte)

Actualiteit

BRUSSEL 29/03 Sommige voorstellen in het interfederaal alcoholpan gaan niet ver genoeg. Dat zeggen Ecolo-ministers Barbara Trachte (CoCof) en Alain Maron (GGC), belast met Gezondheidsbevordering en Gezondheid in Brussel woensdag in een reactie.

Cholesterol

Lage LDL? Verhoogd risico van ernstige COPD-verwikkelingen!

Gastro-enterologiePneumologieCardiologieActualiteit

“Er was een verband tussen een lage LDL-cholesterolwaarde met een verhoogd risico van ernstige COPD-exacerbaties en COPD-specifieke mortaliteit in de Deense algemene bevolking. Aangezien dit tegengesteld is aan wat in gerandomiseerde gecontroleerde studies met statines naar voren is gekomen, zouden onze bevindingen het resultaat kunnen zijn van een omgekeerd causaal verband dat erop wijst dat personen met ernstige fenotypes van COPD lagere plasmaspiegels van LDL-cholesterol hebben als gevolg ...

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Congres

MeerMeer

Zelfs kleine veranderingen in conditie gelinkt aan een lager mortaliteitsrisico

GynaecologieGeriatrieDermatologieReumatologieGastro-enterologiePneumologieCardiologieActualiteitEndocrinologie

Zelfs relatief kleine veranderingen in cardiorespiratoire fitheid (CRF) worden in verband gebracht met een "aanzienlijke" impact op klinische symptomen en het mortaliteitsrisico bij personen met en zonder hart- en vaatziekten, suggereren nieuwe observationele gegevens bij Amerikaanse veteranen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: