MediQuality

Vereniging van Apothekers: “We gaan verrassingscheques vermenigvuldigen”

Actualiteit

BRUSSEL 27/09 Twee van de 96 apothekers deden hun job correct, volgens Test-Aankoop. De APB ontkent niet en wil continue bijscholing en oproepen tot de orde vermenigvuldigen. In het bijzonder zal de vereniging haar eigen “surprise checks” verhogen bij het taxeren van kopers.

Oogziekten

Kan metformine maculadegeneratie voorkomen?

Volgens een studie die Dimitra Skondra (Chicago, USA) heeft gepresenteerd op het jaarlijkse congres van de American Society of Retina Specialists (ASRS), zou het antidiabeticum metformine het risico op leeftijdsgebonden maculadegeneratie kunnen voorkomen. Bij analyse van een grote gegevensbank van patiënten met of zonder leeftijdsgebonden maculadegeneratie (in het totaal 312 404 patiënten bij wie voor het eerst een diagnose van maculadegeneratie was gesteld tussen januari 2008 en december 201...

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Congres

MeerMeer

Update van ESC-richtlijnen voor ventriculaire aritmie en plotselinge hartdood

Cardiologie

20/09 – De nieuwe richtlijnen van de European Society of Cardiology (ESC) voor de behandeling van patiënten met ventriculaire aritmieën en de preventie van plotselinge hartdood omvatten verschillende updates sinds de editie van 2015 — waaronder 140 nieuwe aanbevelingen en 20 aangepaste aanbevelingen, alsook tabellen en algoritmen voor de behandeling van patiënten met specifieke cardiovasculaire aandoeningen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: