MediQuality

© Matthias Vanheerentals

Nieuw Moeder-Kind Plateau in Sint-Jan-Ziekenhuis

Actualiteit

BRUSSEL 05/12 - Het verloskwartier, de materniteit, de afdeling neonatologie en de dienst pediatrie van het Sint-Jan-Ziekenhuis bevinden zich voortaan op één plek. Dat moet ouders en hun baby’s voor en na de bevalling de beste ondersteuning bieden. Zo wordt er zorg op maat aan ouders en hun baby’s gegeven.

Epilepsie

Juveniele myoclonusepilepsie: een nieuwe stratificatie met een prognostische waarde

De auteurs geven een evidentiegebaseerde definitie van juveniele myoclonusepilepsie op grond van de belangrijke criteria en symptomen van de ziekte en onderzoeken vervolgens in welke mate de elektrische en klinische kenmerken, de comorbiditeit en de respons op de behandeling correleren met de prognose van de patiënten. Dat laatste was nog niet eerder gedaan. De auteurs zijn daarvoor uitgegaan van de cohorte van het Biology of Juvenile Myoclonic Epilepsy (BIOJUME) Consortium met meer dan 900 p...

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Congres

MeerMeer

Smartphone en mannelijke vruchtbaarheid

GynaecologieMedischUrologieActualiteit

Wereldwijd is ongeveer een op de zes koppels onvruchtbaar. In meer dan de helft van de gevallen ligt het probleem bij de man (zaad van onvoldoende kwaliteit). De laatste dertig jaar is de kwaliteit van het zaad nog verslechterd, maar waarom dat zo is, is niet bekend. Er bestaan meerdere hypothesen, maar geen enkele is overtuigend.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: