MediQuality

Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer © Matthias Vanheerentals

Adolescenten en jongvolwassenen met kanker (AYA’s) hebben specifiek hulp nodig

Actualiteit

BRUSSEL 31/05 - AYA’s hebben nood aan gespecialiseerde zorgen, goede psychosociale ondersteuning in cruciale levensfase en meer onderzoek voor de beste overlevingskansen. Ze verdienen meer aandacht en een structurele langetermijnvisie om aan hun specifieke noden te beantwoorden. Dat zegt Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer, een stichting die onderzoek financiert om de bestaande kankerbehandelingen te verbeteren, op een patiëntencongres in Brussel.

Epilepsie

Refractaire epilepsie : Een score om het risico op plotselinge dood te ramen

Deze studie valideert een risicoscore voor plotselinge dood bij patiënten met een refractaire epilepsie. Van de 21 mogelijke voorspellende parameters hebben de auteurs er 7 geselecteerd, waaronder de frequentie van veralgemeende tonisch-clonische aanvallen. Een afbreekwaarde van 3 op een schaal van 1 tot 8 correleert met een hoog risico (sensitiviteit 82,3% en specificiteit 82,7%). De bedoeling van die eenvoudige score is de preventie en de communicatie met de patiënt en diens entourage te ve...

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Congres

MeerMeer

Vrouwelijke libido: wat doet water ertoe?

OftalmologieUrologiePsychiatrieActualiteit

Vaginale glijmiddelen op waterbasis kunnen niet alleen vaginale droogte verlichten, maar ook dyspareunie en andere parameters van seksuele bevrediging bij vrouwen verbeteren, volgens onderzoek gepresenteerd op de 2023 jaarlijkse bijeenkomst van het American College of Obstetricians and Gynecologists. In een secundaire analyse die ook op de meeting werd gepresenteerd, bleek dat glijmiddelen het vaginale microbioom niet veranderen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: