MediQuality

© UVC /CHU Brugmann

Chirurg UVC Brugmann opereert live voor 2000 collega’s

Actualiteit

BRUSSEL 04/10 - Op 2 en 3 oktober vond het ESGE-symposium (European Society for Gynaecological Endoscopy, opgericht in 1994) plaats op de Heizel. Het internationaal congres voor gynaecologische endoscopie bracht meer dan 2000 gespecialiseerde chirurgen uit heel Europa samen. Er werden live operaties uitgevoerd, onder meer door chirurg Stavros Karampelas van UVC Brugmann.

Pijn

Postcovidvermoeidheid en -pijn: beter begrijpen en behandelen

MedischReumatologieInfectieziektenNeurologieActualiteit

Er zijn waarschijnlijk heel wat onderliggende pathofysiologische mechanismen die de oorzaak zijn van long covid en we weten er nog maar heel weinig van. Tot op de dag van vandaag is er ook geen duidelijk gedefinieerde behandeling. In deze context beslisten onderzoekers van het universitair ziekenhuis van Luik om de huidige evidentie samen te bundelen en om de belangrijkste ontdekkingen op epidemiologisch vlak en pathofysiologische mechanismen van long covid in de kijker te plaatsen.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Congres

MeerMeer

Hoe een ‘bierbril’ studie tot ontnuchterende inzichten kan leiden

MedischVolksgezondheidGastro-enterologiePsychiatrieNeurologieActualiteit

Wij mensen hebben een gemengde relatie met alcohol. Aan de ene kant helpt het ons te ontspannen na een stressvolle dag en ons meer op ons gemak te voelen in sociale situaties. Maar overmatig gebruik kan gevolgen hebben voor je gezondheid, waardoor het risico op onveilig gedrag, verwondingen, geweld en ziekte toeneemt.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: