Medisch  >  COVID-19: drie kinderen gestorven in New York, mogelijke link met Kawasaki?

COVID-19: drie kinderen gestorven in New York, mogelijke link met Kawasaki?

NEW YORK 09/05 - In New York zijn nog twee andere kinderen gestorven aan een ontstekingsziekte die mogelijk gelinkt is aan de COVID-19-pandemie. Dat blijkt uit verklaringen van de gouverneur van de Amerikaanse staat New York, Andrew Cuomo. De patiëntjes hadden symptomen die lijken op de zeldzame Kawasaki-ziekte en testten positief op COVID-19. Eerder raakte bekend dat donderdag ook al een 5-jarig kind overleed.

"De ziekte heeft het leven gekost aan drie jonge New Yorkers" meldde de gouverneur. Hij gaf geen bijkomende informatie over de twee andere overlijdens.

In de stad worden momenteel 73 kinderen behandeld wegens de ziekte van Kawasaki, een vasculair syndroom dat jonge kinderen treft en waarvan de oorzaak onbekend is.

Sinds twee weken meldden verschillende landen, waaronder ook België, gevallen van kinderen die symptomen vertonen van deze zeldzame aandoening. Tot hiertoe lijkt het er op dat het coronavirus kinderen en jongeren voornamelijk spaart, maar de recente berichten over de ontstekingsziekte zijn mogelijk een indicatie dat het virus kinderen anders treft dan volwassenen.

De link met COVID-19 is weliswaar nog niet formeel vastgesteld.

 

Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: