Medisch  >  Covid-19: Waarschijnlijk binnen het jaar derde prik van Pfizer-vaccin nodig om beschermd te blijven

Covid-19: Waarschijnlijk binnen het jaar derde prik van Pfizer-vaccin nodig om beschermd te blijven

NEW YORK 15/04 - Wie nu wordt ingeënt met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech, zal waarschijnlijk binnen het jaar een extra prik nodig hebben om beschermd te blijven tegen het virus. Dat heeft Pfizer-CEO Albert Bourla donderdag gemeld.

"Het is heel belangrijk om de groep mensen die vatbaar zijn voor het virus zo klein mogelijk te houden", zei de CEO aan de Amerikaanse zender CNBC.

Hij gaf ook aan dat het mogelijk is dat mensen zich op termijn elk jaar moeten laten vaccineren tegen het coronavirus.

Pfizer zei al in februari dat het tests uitvoert met zogenaamde "boostervaccins", die toegediend zouden worden na de twee dosissen die nodig zijn voor een bescherming tegen het coronavirus. En ook Moderna, dat net als Pfizer een mRNA-vaccin ontwikkelde, voert onderzoek naar boostervaccins.

Eerder op de dag had de coronacel van het Witte Huis ook al gewaarschuwd dat de Amerikanen waarschijnlijk een oproep zullen ontvangen om zich een derde keer te laten vaccineren. "We weten momenteel nog niet alles", zei dokter David Kessler aan het Congres. "We onderzoeken hoe lang de antilichamen reageren op de vaccins. De reactie lijkt sterk, maar ze neemt wel af en ook de virusvarianten vormen een uitdaging."

BTL/ALG/SGI/HNE • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: