Medisch  >  Covid-19 : Poetin mikt op collectieve immuniteit in Rusland in de herfst

Covid-19 : Poetin mikt op collectieve immuniteit in Rusland in de herfst

MOSKOU 21/04 - Vladimir Poetin mikt op collectieve immuniteit tegen COVID-19 in zijn land in de herfst. Dat heeft de Russische president woensdag gezegd tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor het parlement. Poetin had lovende woorden voor de "echte" wetenschappelijke "doorbraak" in Rusland, met drie vaccins tegen het coronavirus, waaronder Spoetnik V.

Nochtans is er bij de Russen veel wantrouwen en terughoudendheid om gevaccineerd te worden. Daardoor gaat de vaccinatiecampagne ook niet echt vooruit. Poetin riep zijn landgenoten op zich toch te laten prikken. "Vaccinatie is vandaag van kapitaal belang", luidde het.
 
De optimistische toon van Poetin steekt ook af tegen de bezorgdheid waarvan Sergej Sobjanin, de burgemeester van Moskou, dinsdag blijk gaf. De coronacijfers in de Russische hoofdstad gaan de verkeerde kant uit, en de burgemeester pleitte voor een sensibiliseringscampagne om de bejaarden te overtuigen zich te laten vaccineren. In tegenstelling tot veel Europese landen gelden in Rusland geen strenge lockdownmaatregelen. 

BTL, ALG, VRW, VKB • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: