Medisch  >  Covid-19: VS willen 60 miljoen vaccins van AstraZeneca uitvoeren

Covid-19: VS willen 60 miljoen vaccins van AstraZeneca uitvoeren

WASHINGTON 26/04 - De Verenigde Staten willen tot 60 miljoen doses van het coronavaccin van AstraZeneca exporteren. Dat heeft de woordvoerster van het Witte Huis maandag aangekondigd. De VS werden al een tijdje bekritiseerd omdat ze weigerden een vaccin uit te voeren dat nog niet is toegelaten in eigen land.

Zo'n 10 miljoen doses zouden "in de komende weken" uitgevoerd kunnen worden na een evaluatie van de Food and Drug Administration (FDA), zo lichtte woordvoerster Jen Psaki toe. Nog eens 50 miljoen vaccins zijn momenteel in verschillende productiefases. Het is niet meteen duidelijk welke landen doses zullen ontvangen, en of ze verkocht of gedoneerd worden.

Het vaccin van AstraZeneca is nog niet goedgekeurd in de Verenigde Staten. De vaccinatiecampagne draait er op de vaccins van Pfizer en BioNTech, Moderna en Johnson & Johnson. De regering heeft ook geen nood aan het vaccin van AstraZeneca om de 330 miljoen Amerikanen in te enten.

Tot dusver hebben ongeveer 140 miljoen Amerikanen minstens één doses ontvangen, en 95 miljoen mensen zijn volledig beschermd. President Joe Biden beloofde dat er tegen eind mei voldoende vaccins beschikbaar zullen zijn om alle volwassenen in het land in te enten.

BTL/ALG/RBR • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: