Medisch  >  Covid-19: Florida heft alle coronamaatregelen met onmiddellijke ingang op, New York op weg naar snelle heropening

Covid-19: Florida heft alle coronamaatregelen met onmiddellijke ingang op, New York op weg naar snelle heropening

MIAMI 03/05 - De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft maandag met onmiddellijke ingang alle Covid-beperkingen opgeheven. De Republikein baseert zich voor zijn beslissing op de goed draaiende vaccinatiecampagne. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft aangekondigd dat de metro vanaf 17 mei weer de klok rond zal rijden. Theaterzalen, bioscopen, musea, restaurants, winkels en andere zaken zullen vanaf 19 mei op volle capaciteit kunnen draaien.

DeSantis verklaarde alle plaatselijke noodbevelen ongeldig vanaf 1 juli. Door een speciaal bevel overbrugde hij de tussenliggende tijd, waardoor hij de beperkingen meteen kon opheffen. Verder mogen bedrijven, overheidsinstanties en scholen vanaf 1 juli mensen niet verplichten een vaccinatiebewijs te tonen. Als zij dit toch eisen, riskeren ze 5.000 dollar boete.

De gouverneur wees op het dalend aantal infecties en sterfgevallen door de geleidelijke vaccinatie van de bevolking. Bijna 9 miljoen van de 23 miljoen inwoners hebben minstens één prik gehad. Volgens DeSantis ligt het zeker niet aan een gebrek aan vaccins dat anderen nog niet zijn ingeënt. Sinds vrijdag is een vaccin voor iedereen boven de 16 jaar beschikbaar, ook zonder bewijs dat je in Florida woont.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: