Medisch  >  Covid-19 : Ook Vooruit-voorzitter Rousseau neemt communicatie van Jambon op de korrel

Covid-19 : Ook Vooruit-voorzitter Rousseau neemt communicatie van Jambon op de korrel

BRUSSEL 19/05 - Ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft kritiek op de communicatie van Vlaams minister-president Jan Jambon. "De burger heeft nood aan duidelijkheid en logische regels. Het is heel erg verwarrend dat een Vlaams minister-president een maatregel communiceert zonder dat die is afgesproken met alle partijen op het Overlegcomité om dan vervolgens tussen twee tv-studio's door een andere maatregel te communiceren", zegt Rousseau. "Laat ons hopen dat de duidelijkheid vandaag kan terugkeren".

Vlaams minister-president Jan Jambon krijgt kritiek op zijn communicatie over de coronamaatregelen. In het weekend had Jambon gezegd dat vanaf 9 juni tuinfeesten met 50 mensen enkel kunnen met een professionele cateraar. Maar dinsdagavond zei Jambon in de Cooke & Verhulst Show op Play Vier dat zo'n cateraar toch niet hoeft en dat de versoepeling was doorgesproken met premier Alexander De Croo.
 
Eerder toonde CD&V-voorzitter Joachim Coens zich al misnoegd over de "verwarrend" en "onduidelijke" manier van communiceren. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau deelt die ergernis. Ook hij bestempelt de communicatie als "verwarrend". 
 
"De burger heeft nood aan duidelijkheid en logische regels", aldus Rousseau. "Je krijgt aan niemand uitgelegd dat je wel een trouwfestival met dansen mag organiseren maar je op een trouwfeest op je stoel moet blijven zitten. Dat je wel een tuinfeest mag organiseren met 50 mensen maar enkel als je geld hebt voor professionele cateraar anders moet je je beperken tot 10", klinkt het. 
 
De Vooruit-voorzitter vindt ook dat er meer dingen mogelijk moeten zijn in de privésfeer. Maar dan moet dat volgens Rousseau "op een veilige manier" gebeuren. Volgens Rousseau is testing daarbij een belangrijke hefboom. "We hebben massa's ongebruikte tests liggen, we moeten die inzetten voor festivals, trouwfeesten, jeugdkampen noem maar op. Met testen kunnen we op een veilige manier meer mogelijk maken voor iedereen".

CP Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: