Medisch  >  Covid-19: Argentinië opnieuw in lockdown

Covid-19: Argentinië opnieuw in lockdown

BUENOS AIRES 21/05 - Argentinië gaat negen dagen in totale lockdown om "het ergste moment van de pandemie" te trotseren. Dat heeft president Alberto Fernández donderdag aangekondigd. Covid-19 eist in het Zuid-Amerikaanse land momenteel ongeveer 450 doden per dag.

De lockdown gaat zaterdag om middernacht lokale tijd van start en duurt tot 30 mei. Tijdens die periode zijn er wel slechts drie werkdagen. 24 en 25 mei zijn feestdagen in Argentinië. Vanaf 31 mei wordt het strenge regime even opgeheven, maar in het weekend van 5 en 6 juni geldt opnieuw een lockdown.

Tijdens die periodes zullen enkel de essentiële winkels de deuren openen. Alle activiteiten met fysieke aanwezigheid worden opgeschort, met uitzondering van leveringen aan huis. Er zal bovendien vanaf 18 uur een avondklok van kracht zijn.

Met deze maatregelen keert Argentinië terug naar het regime dat vorig voorjaar bij het losbarsten van de pandemie werd ingevoerd en dat toen verscheidene maanden werd aangehouden.

Argentinië telde donderdag 35.884 nieuwe besmettingen. Er overleden de voorbije 24 uur 435 mensen aan Covid-19. "Het probleem wordt erger", stelde de president vast. Over het hele land is 72,6 procent van de bedden op de diensten intensieve zorg bezet. In de hoofdstad Buenos Aires stijgt de bezettingsgraad tot 76,4 procent.

BTL/ALG/DDM/RBR • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: