Medisch  >  België blijft belangrijke toegangspoort voor cocaïne en heroïne voor Europese markt

België blijft belangrijke toegangspoort voor cocaïne en heroïne voor Europese markt

BRUSSEL 09/06 - België is en blijft een belangrijke toegangspoort voor de afzet van cocaïne en heroïne voor de Europese markt. Dat blijkt uit het jaarrapport van het EU Drugs Agency (EMCDDA) , het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving.

n 2019 werden in ons land 65 ton cocaïne en 1,9 ton heroïne onderschept. Dat komt neer op respectievelijk 30 en 24 procent van de inbeslagnames in Europa.
 
Volgens het jaarrapport hebben de drugshandelaars, onder meer door de coronapandemie, hun smokkelroutes gediversifieerd. Cannabis en heroïne werden daardoor meer over zee vervoerd, wat de stijging van de inbeslagnames in de haven van Antwerpen mee verklaart.
   
Het jaarverslag van het EMCDDA baseert zich op cijfers uit 2019 uit de 27 EU-lidstaten, Noorwegen en Turkije. De Belgische minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), bevoegd voor de douanediensten, maakte woensdag bekend dat in de haven van Antwerpen tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar al 54,5 ton cocaïne onderschept is. 

Jérôme Fetu • Belga News

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: