Medisch  >  Covid-19: Vandaag nog duidelijkheid over vroegere tweede prik AstraZeneca

Covid-19: Vandaag nog duidelijkheid over vroegere tweede prik AstraZeneca

BRUSSEL 30/06 - Er komt vandaag/woensdag nog duidelijkheid over een mogelijk vroegere tweede prik met AstraZeneca voor mensen met onderliggende aandoeningen. Dat zei minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) woensdag in het Vlaams Parlement na vragen van Jeremie Vaneeckhout (Groen).

Wie voor 13 mei werd uitgenodigd voor een vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin, moet twaalf weken wachten op de tweede inenting. "Ik steun absoluut de vraag van mensen met onderliggende aandoeningen om dat van twaalf naar acht weken terug te brengen", zei Beke woensdag. "Maar daarvoor is er één voorwaarde en dat is dat de leveringen er moeten zijn. Ik heb vanochtend gehoord dat ze deze namiddag zouden toekomen, ik hoop dat dat zo is."
 
Als ze toekomen, zouden de dosissen begin volgende week in de vaccinatiecentra beschikbaar zijn. De betrokkenen kunnen dan contact opnemen. "Het gaat potentieel om honderdduizenden mensen", zei de minister. "We kunnen het moeilijk inschatten, want velen zullen ook rekening gehouden hebben met hun vakantie."
 
De vaccinatiecentra zullen er alles aan doen om de openstaande momenten in te vullen met personen met onderliggende aandoeningen die AstraZeneca krijgen, verzekerde Beke.

Belga News

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: