Medisch  >  Covid-19: Zeven van de tien vaccinatiecentra in Brussel sluiten tegen eind augustus hun deuren

Covid-19: Zeven van de tien vaccinatiecentra in Brussel sluiten tegen eind augustus hun deuren

BRUSSEL 12/07 - Tegen eind augustus zullen zeven van de tien vaccinatiecentra in Brussel hun deuren gesloten hebben. Dat heeft Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, maandag aangekondigd op de wekelijkse persconferentie van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) van Brussel.

Het vaccinatiecentrum Heizel, het vaccinatiecentrum met de grootste capaciteit, zal op 10 augustus sluiten. De laatste eerste dosissen van coronavaccins worden er op 17 juli toegediend, de laatste tweede dosissen op 9 augustus. Vanaf 17 juli is het niet meer mogelijk om zonder afspraak in dat vaccinatiecentrum langs te komen. Het vaccinatiecentrum Militair Hospitaal Koningin Astrid zal halverwege augustus sluiten, maar blijft op dinsdag en donderdag open voor Belgen in het buitenland en andere specifieke groepen. De vaccinatiecentra in Ukkel, Molenbeek, Anderlecht, Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek gaan dan weer eind augustus dicht. De vaccinatiecentra in Vorst, op de Pachecolaan en in Sint-Pieters-Woluwe zijn geopend tot eind oktober. Wanneer die vaccinatiecentra zullen sluiten, hangt af van de evolutie van de coronapandemie, stelde Neven.
 
De lokale en mobiele voorzieningen vormen een waardevolle bijdrage om de vaccinatiegraad op te krikken, zei Neven nog tijdens de persconferentie. Het proefproject met de vaccinatiebus in Jette was een succes: op twee dagen tijd kregen 168 inwoners van achttien jaar en ouder een coronavaccin van Johnson & Johnson toegediend. De vaccinatiebussen zullen daarom ook op het Anneessensplein in Brussel, de Matongewijk in Elsene en de Paviljoenstraat in Schaarbeek worden ingezet. De GGC streeft ernaar om zeven dagen per week vijf bussen uit te sturen, met elk honderd vaccins aan boord.

CP Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: