Medisch  >  Covid-19: Brusselaars kunnen coronavaccin ook krijgen bij huisarts

Covid-19: Brusselaars kunnen coronavaccin ook krijgen bij huisarts

BRUSSEL 20/07 - In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen mensen nu ook bij de huisarts langsgaan om een coronaprik te krijgen. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) dinsdag.

In het Brussels gewest werd er al langer gevaccineerd in vaccinatiecentra, via mobiele teams, lokale vaccinatieposten en zogenaamde Vacci-Bussen.
 
Nu komt daar voor de inwoners dus nog een optie bij: de huisarts. Dat betekent dat mensen voor hun inenting nu een beroep kunnen doen op een vertrouwenspersoon, en de hoop is dat dat mensen die twijfelen, over de streep kan trekken.
 
De huisartsen (zowel in individuele praktijken als in groepspraktijken of medische centra) beslissen zelf of ze willen inenten of niet, omdat dat voor hen "een niet te onderschatten extra werklast is", aldus de GGC. Dus alvorens naar de huisarts te stappen, is het beter eerst contact op te nemen om er zeker van te zijn dat hij of zij wel degelijk prikjes zet.
 
De huisartsen kunnen sinds maandag dosissen van de vaccins van Johnson & Johnson of Pfizer bestellen. Ze krijgen ook het nodige materiaal: spuiten, injectienaalden, een zoutoplossing om het Pfizer-vaccin te verdunnen en vaccinatiekaartjes. Ze moeten de vaccinaties registreren in VaccinNet.
 
De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie werkte voor het aanbod samen met de Federatie van Brusselse Huisartsenverenigingen (FBHAV), de Fédération des Maisons Médicales (FMM) en de Brusselse Huisartsenkring (BHAK).

CP Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: