Medisch  >  Moederbedrijf Marlboro verkoopt meer sigaretten

Moederbedrijf Marlboro verkoopt meer sigaretten

NEW YORK 20/07 - Philip Morris heeft het afgelopen kwartaal meer sigaretten verkocht. De maker van onder meer Marlboro- en L&M-sigaretten profiteert mogelijk van de versoepeling van coronamaatregelen in grote delen van de wereld. Daardoor gaan consumenten er weer vaker op uit en wordt er meer wordt gerookt. Ook stijgt het aantal luchtvaartpassagiers weer, die belastingvrij tabak kopen.

De omzet van Philip Morris steeg in het tweede kwartaal van 2021 met 14 procent naar bijna 7,6 miljard dollar. De operationele winst steeg met bijna 15 procent naar 3,1 miljard dollar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is het resultaat voor aftrek van onder meer belastingen.
 
In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werd vooral in het Midden-Oosten en Afrika een stuk meer gerookt. Philip Morris verscheepte bijna 12 procent meer sigaretten naar die regio's. Het Amerikaanse bedrijf verkocht in de Europese Unie bijna 3 procent meer sigaretten. Naar Oost-Europa werden dan weer minder sigaretten verscheept.
 
Het aantal gebruikers van het IQOS-apparaat van Philip Morris, dat tabak verwarmt, maar niet verbrandt, nam toe. Daarvoor werden 30 procent meer vullingen verkocht. 

• Belga News

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: