Medisch  >  België krijgt voorlopig enkel nog vaccinleveringen van Pfizer; vaccinatie 12-17-jarigen gaat in Vlaanderen aan 'sneltreinvaart'

België krijgt voorlopig enkel nog vaccinleveringen van Pfizer; vaccinatie 12-17-jarigen gaat in Vlaanderen aan 'sneltreinvaart'

BRUSSEL 21/08 - Ons land krijgt op dit moment enkel nog nieuwe vaccinleveringen van Pfizer/BioNTech. Dat heeft Dirk Ramaekers gezegd op de infosessie van de taskforce vaccinatie zaterdag. De leveringen van AstraZeneca en Johnson & Johnson zijn stopgezet, de aanvoer van Moderna staat tijdelijk 'on hold'.

De vaccinatiecampagne in ons land begint te verzadigen, zegt Ramaekers. "Dat is zeker zo in Vlaanderen, ook Wallonië doet het best goed. In Brussel worden bijkomende stappen gezet om de campagne op te drijven. We steunen dat maximaal vanuit de taskforce. Ook in Brussel behouden we het streefdoel van 70 procent gevaccineerden."

De snelheid van de vaccinatie ligt niet langer samen met de snelheid van de leveringen, maar met het aantal mensen dat nog een vaccin wil. "Sinds juli is de vaccinatiebereidheid determinerend."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: