Medisch  >  Uitgestelde derde dosis voor Belgische senioren: “We riskeren er de prijs voor te betalen”

Uitgestelde derde dosis voor Belgische senioren: “We riskeren er de prijs voor te betalen”

BRUSSEL 23/08 - Patiënten met een ernstig aangetaste immuniteit moeten een derde dosis van het vaccin toegediend krijgen. Ondanks twee doses van het vaccin maakt slechts de helft van hen voldoende antilichamen aan. Maar de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) tekent protest aan: deze tientallen miljoenen dosissen gaan niet naar de rest van de wereld, waar zelfs zorgverstrekkers nog niet zijn gevaccineerd terwijl ze een veel hoger risico lopen.

Recent, en misschien wel om zijn imago wat op te poetsen na hun aftocht in Afghanistan, heeft de Amerikaanse president Joe Biden persoonlijk aangekondigd dat er een herhaalvaccinatiecampagne komt van het Pfizer- van en het Moderna-vaccin eind september. 

"De gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen over de daling van de immunitaire bescherming na verloop van tijd. "Uit de beschikbare gegevens blijkt dat de bescherming tegen een SARS-CoV-2-infectie duidelijk daalt een tijd na de toediening van de eerste dosissen van het vaccin", aldus de uitleg van de Amerikaanse gezondheidsdiensten in een gemeenschappelijk persbericht, ondertekend door directeur Rochelle Walensky (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) en interim-voorzitter Janet Woodcock (U.S. Food and Drug Administration, FDA). 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: