Medisch  >  Franstalig hoger onderwijs schakelt over op volledig contactonderwijs

Franstalig hoger onderwijs schakelt over op volledig contactonderwijs

BRUSSEL 25/08 - Hogescholen en universiteiten in het Franstalig onderwijs, ook in Brussel, kunnen bij de start van het nieuwe academiejaar overschakelen op 100 procent contactonderwijs. Dat heeft de minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap Valérie Glatigny bevestigd na een vergadering met het onderwijsveld.

Het dragen van een mondmasker blijft nog wel verplicht in binnenruimtes. Er zal ook extra aandacht gaan naar de verluchting van leslokalen. De situatie wordt opnieuw geëvalueerd twee weken na de start van het academiejaar.

Vlaanderen besliste eerder al om de hogescholen en universiteiten toe te laten om opnieuw 100 procent contactonderwijs te organiseren vanaf volgend academiejaar. Voor de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel is echter nog niets beslist, omdat de epidemiologische situatie en de vaccinatiegraad in de hoofdstad slechter zijn dan in het Vlaams gewest. Het academiejaar start pas eind volgende maand, de situatie wordt tegen dan opnieuw geëvalueerd.

BIN/POL/TOB/VEF/WDM •

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: