Medisch  >  Brusselse regering start voorbereiding uitbreiding Covid Safe Ticket vanaf 1 oktober

Brusselse regering start voorbereiding uitbreiding Covid Safe Ticket vanaf 1 oktober

BRUSSEL 09/09 - De Brusselse ministerraad is het donderdag eens geraakt om alle voorbereidingen te starten om het Covid Safe Ticket (CST) vanaf 1 oktober ook te gebruiken in de horeca, evenementensector en discotheken in het Brussels Gewest. Dat heeft minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) donderdagnamiddag in de bevoegde commissie van het Brussels Parlement aangekondigd.

De uitbreiding van het gebruik van het CST komt er na onrust over de evolutie van de gezondheidstoestand in het Brusselse Gewest, onder meer als gevolg van de lage vaccinatiegraad. Enkel indien de cijfers spectaculair verbeteren in de komende weken, komt het systeem er niet.

Het gebruik van het CST in het Brussels Gewest is mogelijk door het akkoord dat de federale overheid en de deelstaten eerder deze week hebben gesloten en dat vandaag/donderdag ook groen licht heeft gekregen van het Overlegcomité. Concreet betekent het samenwerkingsakkoord dat de deelstaten vanaf oktober zelf zullen kunnen beslissen waar ze het CST voor zouden gebruiken. Maron benadrukte donderdag dat de uitbreiding van het bestaande samenwerkingsakkoord over het CST er op uitdrukkelijke vraag van de voltallige Brusselse regering is gekomen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: