Medisch  >  Preventie van kanker: niet alle plantaardige diëten zijn even goed!

Preventie van kanker: niet alle plantaardige diëten zijn even goed!

Een dieet rijk aan gezonde plantaardige producten kan het risico op borstkanker verlagen, maar niet als dat dieet veel ongezonde producten bevat, hebben onderzoekers ontdekt.

De studie bij meer dan 65.000 mensen toonde aan dat plantaardige diëten rijk aan volkorengranen, fruit en groenten meer lijken te beschermen tegen borstkanker dan diëten rijk aan verwerkte plantaardige producten, zoals sap en chips.

"De resultaten suggereren dat het beste plantaardige dieet voor de preventie van borstkanker een gezond plantaardig dieet met veel fruit, groenten, volkorengranen, noten en peulvruchten zou zijn," zei Sanam Shah, MBBS, FCPS, MPH, promovendus in epidemiologie aan de Université Paris-Saclay, Frankrijk, die de hoofdauteur is van de nieuwe studie. "Daarentegen zou een ongezond plantaardig dieet met een hogere inname van voornamelijk bewerkte producten van plantaardige oorsprong, zoals geraffineerde granen, vruchtensappen, snoep, desserts en aardappelen, slechter zijn voor de preventie van borstkanker."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: