Medisch  >  Zelfstandige zorgverleners hebben geen bezwaar tegen verplichte vaccinatie

Zelfstandige zorgverleners hebben geen bezwaar tegen verplichte vaccinatie

BRUSSEL 24/08 - Het Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers (OZZ), de koepel van zelfstandige zorgverstrekkers binnen de Federatie Vrije Beroepen (FVB), heeft geen bezwaar tegen een vaccinatieverplichting voor alle zorgberoepers. "Voor veruit de meeste van onze zelfstandige zorgverstrekkers is vaccinatie sowieso vanzelfsprekend", zegt Hilde Deneyer, voorzitter van het OZZ.

"Een maximale vaccinatiegraad, als dijk tegen het virus en haar nieuwe varianten, is een collectieve verantwoordelijkheid, waarbij wij een voorbeeldfunctie hebben", benadrukt Deneyer. Het OZZ betreurt dat een voldoende hoge vaccinatiegraad over het ganse Belgische grondgebied niet haalbaar blijkt op vrijwillige basis.

In het OZZ zijn onder meer de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), Kwaliteit in Kinesitherapie (Axxon), de Belgische Vereniging der Podologen (BVP-ABP), de Beroepsvereniging voor verpleegkundigen (NVKVV), Ergotherapie Vlaanderen (EV), het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT), het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN) en het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) vertegenwoordigd.

BIN/ALG/TVP/GEL • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: